Kasko Hasarlarında Gerekli Belgeler
Kasko bilindiği üzere araçların olası bir kaza durumlarında onların maddi anlamda zararlarını karşılayan bir sistemdir. Trafik sigortasından farkı ise zorunlu olmamasıdır. Trafik sigortası hem zorunlu bir işlemdir hem de yalnızca üçüncü şahısların maddi güvencesini sağlayamaya yarar. Ancak kaskoda hedef doğrudan siz olursunuz bu nedenle aracınız ister sıfır olsun isterse yaşlanmış kesinlikle kasko yaptırmak en doğru seçenek olacaktır.
Kaskonun size sağladığı bir çok fayda vardır. Örneğin aracınızla seyahat ederken ya da aracınızı park etmeye çalışırken beklenmedik bir anda kendinizi bir kazanın içerisinde buldunuz sizin 1000-1200 TL’ ye yaptırmış olduğunuz kaskonuz bazen aracınızı pert’e sayarak bazen de maddi hasarı karşılayarak sizin yanınızda olacaktır. Ancak öncelikli olarak yapılması gereken şey yeni bir araç alındığında sigortası ile birlikte kaskosunu da yaptırmaktır.
Kasko işlemleri sırasında sizden bir takım bilgiler istenecektir. Bu bilgiler şirket tarafından istenildiği içinde yasalara uygun olarak hareket edip bu belgeleri eksiksiz olarak firmaya vermek durumundasınız.
Diyelim ki bir kazaya karıştınız hemen kazanın tespit tutanağını firmaya göndermeniz gerekir. Burada öngörülmüş olan süre 5 gün ihbar süresidir. Bu süre içerisinde bir başvuruda bulunmazsanız haklarınızı yani tazminatınızı da alamazsınız.
Poliçe numaranızın ve de hasarın tarihini mutlaka tamir hizmetinin yapıldığı adrese ait bilgileri de hazırlamalısınız. Bu belgeler poliçe fotokopisi hasar belgesi ve de fotoğraflar. Kaza tespit tutanağı, motorlu araç tescil belgesi fotokopisi, kaza beyanı, alkol raporu, sürücü belgesi fotokopisi, çalınma durumu söz konusu oluysa ilgili yerlere başvuru yapıldığına dair başvuru zaptı. 30 gün içerisinde araçla ilgili bir gelişme yaşanmamışsa ilgili mercilerden ya da emniyetten aracın bulunamadığına dair yazı ve trafikten kaydın silindiğine dair belge de bulundurulmalıdır.
Etiketler: Kasko Hasarlarında Gerekli Belgeler